spot_img

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ολοκληρώθηκε με εκπληκτικό φινάλε στην Αυστρία

Με έναν εντυπωσιακό και ανατρεπτικό αγώνα ολοκληρώθηκε το πρώτο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, με την αυλαία να πέφτει στο Red Bull Ring.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου γράψαμε ιστορία, καθώς έπειτα από δυόμισι μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, ατελείωτης προπόνησης, κόντρα στις κακοτυχίες του ίντερνετ, κάναμε αυτό που πριν λίγο καιρό έμοιαζε ακατόρθωτο. Το πρώτο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 έφτασε στο τέλος του στο εξ αναβολής GP Αυστρίας, το οποίο μας χάρισε άπλετο θέμα και μοναδικές μάχες.

Ο αγώνας από την εκκίνηση μας προϊδέασε όταν είχαμε επαφή ανάμεσα σε τρία μονοθέσια και ο Θάνος Χουσίδης εκτοξεύθηκε στον αέρα κάνοντας τούμπες. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να συνεχίσει τον αγώνα, με μεγάλες ζημιές στο μονοθέσιό του. Μπροστά, η μάχη ξεκαθάρισε από νωρίς, όταν ο Παναγής Δρακάτος άνοιξε τη διαφορά μετά το Safety Car και έφτασε σε ακόμα μία νίκη στην σεζόν.

Ο οδηγός της McLaren εξασφάλισε και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, ενώ κάνοντας ένα παραπάνω pit-stop, σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο παίρνοντας τον έξτρα βαθμό. Ιδανικά έκλεισε τη σεζόν ο Παναγιώτης Διαμαντής, ισοφαρίζοντας τη καλύτερή του επίδοση στο Πρωτάθλημα με τη 2η θέση, που του έδωσε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, ισοβαθμώντας με τον Δημήτρη Καραφουλίδη, έχοντας όμως καλύτερο πλασάρισμα σε κατάταξη. Στο βάθρο για πρώτη φορά είδαμε τον Παναγιώτη Βλαχόπουλο με Williams, o οποίος έκανε τον καλύτερο του αγώνα κλείνοντας το βάθρο των νικητών. Ο Βλαχόπουλος είχε αρκετές ατυχίες στους προηγούμενους αγώνες αλλά πάλεψε και πήρε μια πανάξια 3η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακολούθησε στην 4η θέση ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, o οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ποινές των δύο Renault, όμως δεν ήταν αρκετό για να παλέψει τη τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Ο Κώστας Λεζάντ είχε έναν επεισοδιακό αγώνα στην 5η θέση, καθώς συγκρούστηκε με τον Γιάννη Ψαρρό ενώ ήταν 2ος, κάτι που τον ανάγκασε να πραγματοποιήσει ένα επιπλέον pit-stop. O Δημήτρης Σακκάς ήταν στην 6η θέση μπροστά από τον Γιώργο Ρέα με την δεύτερη Mercedes. Στην 8η θέση ακολούθησε ο Καραφουλίδης με την Toro Rosso έχοντας επίσης έναν περίεργο αγώνα, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Αποστόλης Κουνάβης με Red Bull και Σάκης Ζαφειρόπουλος με Alfa Romeo.

Εκτός 10άδας είχαμε τους Θάνο Χουσίδη, Γιώργο Παρασκευά με Red Bull, Γιώργο Σκοδριάνο με Haas, Ιωνά Στούμπο με Toro Rosso, Σόζων Πατριώτη με McLaren και Γιάννη Ψαρρό με Williams. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Μαρίνος Κατσαμπούμης με Ferrari, Αλέξανδρος Μεταξάκης με Alfa Romeo, ενώ μαύρη σημαία δέχθηκε ο Δημήτρης Καραντζιάς.

Σας ευχαριστούμε όλους τους θεατές που στηρίξατε το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 αυτούς τους μήνες, διότι δίχως εσάς δεν θα φτάναμε εδώ που είμαστε. Ένα μεγάλο μπράβο σε εσάς και στους οδηγούς που έδωσαν τη ψυχή τους για να αγωνιστούν στο πρώτο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Παρακολουθείστε το φοβερό GP Αυστρίας στο παρακάτω βίντεο.

Βαθμολογία Οδηγών
1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 169
2 Παναγής Δρακάτος * Renault/McLaren 141
3 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 120
4 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 78
5 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 78
6 Δημήτρης Σακκάς* Racing Point/ Renault 66
7 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 59
8 Γιώργος Ρέα Mercedes 59
9 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
10 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 51
11 Κώστας Λεζάντ* Renault / Haas 47
12 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 37
13 Αποστόλης Κουνάβης* Red Bull 19
14 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 11
15 Θάνος Χουσίδης* Racing Point 10
16 Γιώργος Σκοδριανός Racing Point 8
17 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
18 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
19 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
20 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
21 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
22 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
23 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
24 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
25 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
26 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
27 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
28 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Βαθμολογία Ομάδων
1 McLaren 300
2 Mercedes 179
3 Red Bull 130
4 Renault 119
5 Racing Point 110
6 Toro Rosso 84
7 Williams 45
8 Haas 13
9 Alfa Romeo 12
10 Ferrari 3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles