spot_img

To GP Αυστραλίας μέσα από τα μάτια της Pirelli (pics)

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι πλέον παρελθόν και η Pirelli έκανε τον πρώτο απολογισμό της χρονιάς.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο νικητής στο Albert Park της Αυστραλίας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά για τον ίδιο και την Ferrari. O Γερμανός, παρά το ότι ξεκίνησε από τη 2η θέση, κατάφερε να κρατήσει την Ultra Soft γόμα ελαστικών παραπάνω από τον Lewis Hamilton. Αυτή η στρατηγική εν τέλει, του έδωσε τη νίκη.

Οι 18 από τους 20 οδηγούς ακολούθησαν στρατηγική ενός pit stop, ενώ οι 4 πρώτοι ακολούθησαν στρατηγική από Ultra Soft σε Soft γόμα ελαστικών. Στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών, ενώ ο ταχύτερος γύρος ήταν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν του 2016.

 Ο επικεφαλής αγώνων της Pirelli, Mario Isola δήλωσε:

«Η νέα εποχή της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην Αυστραλία. Είχαμε αμφίρροπες μάχες με τους οδηγούς να πιέζουν σκληρά από την αρχή έως το τέλος κάθε κομματιού (stint) αγώνα. Όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι οδηγοί υιοθέτησαν διαφορετικές εκδοχές στρατηγικής ενός pit stop. Οι πρωτοπόροι επέλεξαν τη μαλακή γόμα για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα για να είναι σίγουροι ότι θα αντέξει ως το τέλος. Η φθορά αλλά και η θερμική καταπόνηση ήταν σε χαμηλά επίπεδα σε μια πίστα που ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή με τα ελαστικά. Οι οδηγοί κατόρθωσαν να πετύχουν ταχύτερους γύρους στο τέλος του αγώνα με τη μαλακή (soft) γόμα να έχει ήδη συμπληρώσει 30 γύρους».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles