spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Το νυχτερινό GP Μονακό ανέδειξε τον πρώτο πρωταθλητή

Οι στενοί δρόμοι του νυχτερινού Πριγκιπάτου του Μονακό είδαν τον Γιώργο Σταματόπουλο να κατακτά τον Τίτλο στο πρώτο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο ένατος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος αποδείχθηκε και ένας από τους πιο συναρπαστικούς, με τις μάχες να καθηλώνουν μέχρι τον τελευταίο γύρο. Το σκηνικό έγινε ακόμα πιο μαγευτικό, με τα φώτα των προβολέων να ανάβουν στο Πριγκιπάτο, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς.

Ο Κώστας Λεζάντ στη πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Renault κατέκτησε την pole position και τη νίκη, κάνοντας έναν εξαιρετικό και σταθερό αγώνα. Ο Λεζάντ έδειξε ταχύτητα από τη πρώτη στιγμή, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του παίρνοντας τη καρό σημαία, έπειτα από 39 γύρους με 2 αυτοκίνητα ασφαλείας και ένα Virtual Safety Car. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε με το καλύτερο του αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Διαμαντής με τα χρώματα της Racing Point, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα. Μπορεί να μην έκανε τη καλύτερη δυνατή εκκίνηση, όμως μετά το πρώτο SC εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των αντιπάλων του και πήρε το μεσαίο σκαλί του βάθρου, 12s μακριά από τη κορυφή.

Ο Πρωταθλητής πλέον Γιώργος Σταματόπουλος είχε έναν πολύ συναρπαστικό και ανατρεπτικό αγώνα, κάτι το οποίο δεν είχε κατά νου. Στο πρώτο pit-stop αναγκάστηκε να αλλάξει αεροτομή, ενώ είχε επαφή στη προσπάθεια να δώσει γύρο στον Αλέξανδρο Αθανασόπουλο με τη Haas στο δεύτερο μισό του αγώνα. Αυτό τον έριξε εκτός βάθρου, πίσω από τον Δημήτρη Καραφουλίδη με τη Toro Rosso. Παράλληλα, ο teammate του, Παναγής Δρακάτος που ήθελε μόνο τη νίκη, είχε επαφή με τις μπαριέρες στην έξοδο του Nouvelle σικέιν και επέλεξε την soft γόμα για τους τελευταίους 16 γύρους. Οι τρεις οδηγοί έδωσαν εκπληκτικές μάχες, με τον Δρακάτο να περνά με εξαιρετικό τρόπο τον Σταματόπουλο και στη συνέχεια τον Καραφουλίδη. Ο οδηγός της Toro Rosso υπέκυψε και στη δεύτερη McLaren έχοντας από νωρίς ζημιά στην εμπρός αεροτομή και αρκέστηκε σε μια πολύ καλή 5η θέση.

Μπροστά ο Δρακάτος με άκρως φθαρμένα ελαστικά προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τον Σταματόπουλο που ήταν με τα hard, ο οποίος είχε 10s ποινή στον χρόνο του. Όμως μια κρίσιμη απόφαση στον 36ο γύρο, είδε τον νικητή του GP Βραζιλίας να αφήνει τον teammate του να περάσει στην 3η θέση. Οι ποινές στο τέλος δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα, με τον Δρακάτο να μένει στην 4η θέση, μόλις 1.4s πίσω, παίρνοντας όμως τον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, o οποίος δεν είχε τον καλύτερο αγώνα που μπορούσε, όμως κατάφερε να μείνει μακριά από μπελάδες, παίρνοντας αρκετούς βαθμούς. Η 7η θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, όταν ο Δημήτρης Σακκάς με Renault έκανε μια γενναία βουτιά στον Γιώργο Ρέα στην Sainte Devote και άφησε τον οδηγό της Mercedes στην 8η σε ένα εντυπωσιακό φινάλε. Στην 9η θέση είδαμε να τερματίζει ο Θάνος Χουσίδης με τη δεύτερη Racing Point, o οποίος μάλιστα κατάφερε να κρατήσει όλο τον αγώνα πίσω του τον Αποστόλη Κουνάβη με Red Bull που έκλεισε τη βαθμολογούμενη 10άδα, στον δεύτερο του αγώνα στο πρωτάθλημα.

Εκτός βαθμών βρέθηκε ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος με Williams σε έναν αγώνα όπου είχε ποινή διέλευσης για άκυρη εκκίνηση και σίγουρα θα θέλει κάτι καλύτερο στο Βέλγιο. Ακολούθησε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος με Alfa Romeo, o Βενιαμίν Αϊβαζίδης με Toro Rosso, o Κώστας Παρασκευάς με Red Bull, o Αλέξανδρος Μεταξάκης με Alfa Romeo και ο Δημήτρης Καραντζιάς με Ferrari. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Γιάννης Ψαρρός με Williams, οι δύο Haas των Κοσμά Μπάλλα και Αθανασόπουλο, ενώ μαύρη σημαία και αποκλεισμό από τον αγώνα δέχθηκε ο Μαρίνος Κατσαμπούμης.

Ο επόμενος αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 τη Κυριακή 28 Ιουνίου στις 18:00μμ από τη πίστα Spa-Francorchamps του Βελγίου.

Δείτε τον αγώνα από το Νυχτερινό GP στο Μονακό, ενώ ακολουθούν οι βαθμολογίες των οδηγών και των ομάδων για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 153
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 100
3 Παναγής Δρακάτος * Renault/McLaren 90
4 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 64
5 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 59
6 Γιώργος Ρέα Mercedes 52
7 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
8 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 50
9 Δημήτρης Σακκάς* Racing Point/ Renault 40
10 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 36
11 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 35
12 Κώστας Λεζάντ* Renault 25
13 Αποστόλης Κουνάβης* Red Bull 11
14 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 10
15 Γιώργος Σκοδριανός Racing Point 8
16 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
17 Θάνος Χουσίδης* Racing Point 6
18 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
19 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
20 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
21 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
22 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
23 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
24 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
25 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
26 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
27 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
28 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Βαθμολογία Ομάδων

1 McLaren 234
2 Mercedes 152
3 Red Bull 122
4 Renault 81
5 Toro Rosso 80
6 Racing Point 78
7 Williams 38
8 Alfa Romeo 11
9 Ferrari 3
10 Haas 1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles