spot_img

To πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία είναι η νέα Bugatti La Voiture Noire

Στην έκθεση της Γενεύης, η Bugatti παρουσίασε τη πανέμορφη La Voiture Noire, η οποία είναι πλέον επίσημα το πιο ακριβό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια διαφορετική έκδοση της Chiron και κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στον ιδρυτή της εταιρίας, Jean Bugatti και την Type 57 SC Atlantic του που χάθηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Stephan Winkelmann, το hypercar πουλήθηκε για 16.5 εκατ. ευρώ, μαζί με τους φόρους. 

Ακολουθώντας τα βήματα της Divo, η Bugatti ανεβαίνει επίπεδο και στολίζει τη Voiture Noire με ανθρακόνημα και μαύρο gloss χρωματισμό. Στη καρδιά της έχουμε τον ίδιο  W16 8.0-λίτρων κινητήρα με τετραπλό τούρμπο, απόδοση 1,500 ίππους και 1,600 Nm ροπής, όπως με τη Chiron και τη Divo.

Στο εμπρός μέρος βλέπουμε έναν επιθετικό σχεδιασμό και μια συνεχή ροή προς το πίσω μέρος, ενώ μάτι βγάζει το παρμπρίζ που συνεχίζει και στα πλαϊνά παράθυρα, δίνοντας μια πολύ διαφορετική φιλοσοφική άποψη. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, με τους αεραγωγούς να μετατρέπουν το hypercar σε ακόμα μεγαλύτερο απ’ότι είναι ήδη. Η ροή αέρα είναι άκρως σημαντική και γι’αυτό βλέπουμε τις αεροδυναμικές λεπτομέρειες να μην λείπουν ούτε εδώ, σε ένα άκρως επιθετικό σύνολο που ολοκληρώνεται στο πίσω μέρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος μάτι “βγάζουν” οι εκπληκτικές σχεδιαστικά ζάντες, ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν κάποια εταιρία μπορούσε να βάλει έξι εξατμίσεις, αυτή είναι η Bugatti και ανάμεσα στον άκρως εντυπωσιακό διαχύτη είναι οι απολήξεις εξατμίσεων που δίνουν έναν άλλο αέρα στο έργο τέχνης των Γάλλων.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως επίσης και οι επιδόσεις του hypercar. Ένα είναι όμως σίγουρο, πως η Bugatti έγραψε για ακόμα μια φορά ιστορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles