spot_img

Το τρελό 24ωρο του Nico Hulkenberg

Το φετινό Βρετανικό Grand Prix ξεκίνησε με δράμα πριν καν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών, με τον Nico Hulkenberg να επανέρχεται απροσδόκητα στο grid ύστερα από μια σειρά τρελών εξελίξεων.

Ο Sergio Perez βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19 και τέθηκε σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η ομάδα της Racing Point να αναζητήσει έναν αξιόπιστο αντικαταστάτη, έστω και της τελευταίας στιγμής.

Την λύση βρήκε στο πρόσωπο του Nico Hulkenberg, ο οποίος ακύρωσε ένα δοκιμαστικό τεστ για τους αγώνες GT στην πίστα του Nurburgring ώστε να ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Μετά την άφιξή του μεταφέρθηκε άμεσα στο εργοστάσιο της Racing Point για να ολοκληρώσει τις βασικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το συμβόλαιό του, καθώς και τις σχετικές διαδικασίες για την κατασκευή νέου καθίσματος στην RP20.

Ο Γερμανός έφτασε στα paddock του Silverstone μόλις 10 λεπτά πριν την έναρξη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, αλλά κατάφερε να ετοιμαστεί και να βγει εγκαίρως στην πίστα.

Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν ξεχωριστές και σίγουρα τρελές. Δέχτηκα τηλεφώνημα χτες στις 16:30 το απόγευμα, πήρα την συντομότερη πτήση για εδώ, μέχρι τις 02:00 είχε βγει το κάθισμά μου και στις 08:00 το πρωί έκανα κάποιες δοκιμές στον προσομοιωτή, για να προετοιμαστώ. Επομένως ήταν πολύ μικρή η νύχτα για ξεκούραση, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που εργάστηκαν τη νύχτα ώστε να με “χωρέσουν” μέσα στο μονοθέσιο, όπως και τη FIA που έδρασε άμεσα για την superlicence. Ήταν πολύ ξεχωριστή η βοήθειά τους. Διάλεξα και την πιο ζεστή μέρα του χρόνου για να ταξιδέψω εδώ. Στα καλύτερα ήρθα!

Ο Hulkenberg θα αγωνιστεί σε Grand Prix για πρώτη φορά μετά το τέλος της σεζόν του 2019, όταν η Renault τον αντικατέστησε για να επαναφέρει τον Esteban Ocon. Ο ίδιος δήλωσε πως η αποχή του από τα μονοθέσια της Formula 1 επηρέασε τον τρόπο αντίδρασης του σώματός στις υψηλές πλευρικές πιέσεις, ειδικά στο Silverstone, μια από τις πιο γρήγορες πίστες στο καλεντάρι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρόλ’ αυτά, ολοκλήρωσε το FP1 στην 9η θέση, την οποία και βελτίωσε σε 7η στο FP2, χωρίς να υστερεί ιδιαίτερα σε καθαρό ρυθμό από τον Lance Stroll.

Υπάρχει τρομερή προοπτική, το μονοθέσιο είναι πραγματικά γρήγορο. Δεν εκμεταλλεύτηκα αποτελεσματικά τα μαλακά λάστιχα, νομίζω πως μπορώ να βρω κι άλλο ρυθμό αν τα δουλέψω καλύτερα. Αλλά σίγουρα θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό μέσα στο βράδυ, και θα προσπαθήσω να δώσω τα μέγιστα μέσα στο σαββατοκύριακο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles