spot_img

Τουλάχιστον 17 αγώνες το 2020 λέει ο Brawn

Ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Ross Brawn, είναι αισιόδοξος πως θα πραγματοποιηθεί η πλειοψηφία των αγώνων μέσα στο 2020, παρά την τωρινή κατάσταση.

Το σπορ έφτασε μόλις δύο ώρες μακριά από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, πριν ανακοινώσει πως το GP Αυστραλίας ακυρώνεται για το 2020. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε πως οι αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ αναβάλλονται και δουλειά έχει ξεκινήσει για την αναδιαμόρφωση του προγράμματος για το 2020.

Η έξαρση του Covid-19 που εξελίχθηκε σε πανδημία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στη καθημερινότητα του κόσμου. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όλα τα πρωταθλήματα έχουν ακυρώσει ή αναβάλλει αγώνες και τώρα γίνεται προσπάθεια με βάση τις εξελίξεις να ξεκινήσουν κοντά στο καλοκαίρι. Το κατώτατο όριο αγώνων που μπορούν να γίνουν σε μια αγωνιστική σεζόν της F1 για να υπάρξει πρωτάθλημα είναι 8.

Όσον αναφορά την Formula 1, είναι πολύ πιθανό να δούμε τα Grand Prix σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό να αναβάλλονται επίσης και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Brawn τώρα έρχεται να μιλήσει για την κατάσταση της F1, με τις εξελίξεις να τρέχουν στο παρασκήνιο.

Δεν περιμένουμε πως θα φτάσουμε στο επίπεδο των 8 αγώνων. Αλλά είμαστε σε μια άγνωστη κατάσταση. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πως θα έχουμε τουλάχιστον 17, 18 αγώνες ή και παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως θα τους χωρέσουμε, όμως αυτό εξαρτάται και από το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν.

Στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, με το πρόγραμμα να αλλάζει, ανάλογα με το πόσα GP είναι σε συνεχόμενα σαββατοκύριακα.

Ένα πράγμα το οποίο έχουμε συζητήσει ως επιλογή είναι αγωνιστικά διήμερα αν έχουμε τρεις αγώνες σερί. Αυτό που χρειαζόμαστε από τις ομάδες φέτος είναι ευελιξία. Πρέπει να δείξουν κατανόηση γιατί βρισκόμαστε κάτω από πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις και πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε οικονομικά ένα πολύ καλό πακέτο. Ελπίζω πως οι ομάδες θα είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να μας αφήσουν να χωρέσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε στο φετινό πρόγραμμα.

Η σεζόν του 2020 είχε προγραμματιστεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Formula 1 με 22 αγώνες, όμως όλα δείχνουν πως το ρεκόρ των 21 που υπάρχει μέχρι στιγμής δεν θα σπάσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς που θα θέλατε να ξεκινήσει η σεζόν του 2020;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles