spot_img

Toyota: «Πρωταθλητής ο Alonso, αλλά είναι rookie στο Le Mans»

Η Toyota ετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα του WEC για την Super Season, που δεν είναι άλλος από τις 24H του Le Mans, με τον διευθυντή της ομάδας να μιλά για τον Fernando Alonso.

O Ισπανός υπέγραψε με τον Ιάπωνα κατασκευαστή για να πάρει μέρος σε όλη τη διάρκεια της Super Season που ολοκληρώνεται μετά το Le Mans του 2019. Στόχος του πέραν της εμπειρίας να οδηγεί ένα αγωνιστικό LMP1, είναι να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σε διαφορετικό πρωτάθλημα από την F1 και φυσικά να κερδίσει τον θρυλικό αγώνα που αποτελεί μέρος του Triple Crown.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο όταν κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα του WEC στο Spa, ενώ στην Le Mans Test Day έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Τώρα, ο Rob Leupen μίλησε για τον Ισπανό και το ρίσκο που πήρε η Τοyota όταν υπέγραψε μαζί του.

Πήραμε ένα ρίσκο όταν υπογράψαμε με τον Alonso. Εντάξει, είναι ένας δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά είναι rookie στο Le Mans. Πρέπει να δουλέψει και με την κίνηση. Δεν έχουμε 20 αυτοκίνητα με παρόμοιο ρυθμό μεταξύ τους. Πρέπει να μάθει να κάνει σωστές επιλογές. Στο Spa είδαμε μερικές εξαιρετικές στιγμές από εκείνον. Είχε κολλήσει στη στροφή 17 πίσω από μερικά αγωνιστικά της GTE και το χειρίστηκε εξαιρετικά. Αυτό ταυτόχρονα δίνει και αυτοπεποίθηση και πίστη στην ομάδα πως μπορεί να τα καταφέρει περίφημα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αντίκτυπο που έχει στην ομάδα μέχρι στιγμής.

Πιστεύω πως ο Alonso έχει φέρει πολλά στην ομάδα. Έχει την εμπειρία και πιο σημαντικό, η προσωπικότητά του. Είναι 100% επαγγελματίας, εύκολος στη συνεργασία και πολύ ανοικτός. Δίνει στους μηχανικούς ενέργεια και κίνητρο. Ελπίζω να νοιώθε με τον ίδιο τρόπο όπως κι εμείς. Τουλάχιστον αυτό βλέπω, νοιώθει άνετα και αυτό είναι σημαντικό. Από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλαυση να συνεργαστούμε μαζί του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles