spot_img

F1: Βαθμός για τον ταχύτερο γύρο από το 2019

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε να απονέμεται βαθμός για τον ταχύτερο γύρο στην F1 από το 2019.

Μπορεί να μην ήταν στην έκθεση της FiA έπειτα από τη συνεδρίαση του ΠΣΜΑ, όμως θα περάσει από ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να προστεθεί στο βιβλίο των αγωνιστικών κανονισμών. Αρχικά, η ιδέα είχε πάρει το πράσινο φως από το Sporting Group, στη συνέχεια πέρασε από το Strategy Group της F1 και το ΠΣΜΑ.

Έτσι λοιπόν από το GP Αυστραλίας του 2019, ο οδηγός που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο, θα πάρει συν ένα βαθμό στη τελική κατάταξη. Όμως, για να αποφευχθεί το φαινόμενο οδηγών να κάνουν απανωτά pit stop για έναν βαθμό, ο κανονισμός αναφέρει πως ο οδηγός που έχει τον ταχύτερο γύρο πρέπει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1950 όπου θα απονέμεται ένας βαθμός για τον ταχύτερο γύρο, το οποίο ίσχυε μέχρι το 1959.

Άγνωστο παραμένει το γεγονός για το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει το πρωτάθλημα, μιας και αν ίσχυε τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο το 2008 θα είχαμε διαφορετικό πρωταθλητή και ο Felipe Massa θα είχε επικρατήσει του Lewis Hamilton.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles