spot_img

Verstappen: «Οι οδηγοί προειδοποίησαν την F1 για τις αλλαγές του 2021»

Ο Max Verstappen αποκάλυψε πως οι οδηγοί της Formula 1 είχαν συνάντηση με τη Liberty Media ώστε να μιλήσουν για τις ανησυχίες τους.

Το σπορ θα αλλάξει εποχή το 2021 με νέους κανονισμούς που θα δώσουν νέα εμφάνιση στα μονοθέσια, τα οποία θα περιλαμβάνουν τις νέες ζάντες 18 ιντσών που θα δώσουν νέα αίσθηση στην οδήγηση. Ο στόχος των τεχνικών κανονισμών είναι να κάνουν τα μονοθέσια να μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο, ώστε να μειωθεί αισθητά το φαινόμενο του βρώμικου αέρα όταν το ένα ακολουθεί το άλλο.

Επιπλέον, η Liberty επιθυμεί να εφαρμόσει κανονισμούς όπου θα αυξήσουν το ενδιαφέρον, με πειραματισμούς να ξεκινούν από το 2020 με κατατακτήριους αγώνες το Σάββατο σε ορισμένα τριήμερα.

Όμως, οι ενδεχόμενες αυτές αλλαγές ανησυχούν τους οδηγούς όπου σύμφωνα με τον οδηγό της Red Bull είχαν συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Εμείς οι οδηγοί είχαμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της F1. Μιλήσαμε πολύ για το τι θέλουμε εμείς ως οδηγοί. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, όμως δεν θέλουμε κάτι σαν την Αμερικανική πάλη όπου όλα είναι τεχνητά και ψεύτικα. Ξεκαθαρίσαμε πως δεν το θέλουμε αυτό. Νομίζω πως για παράδειγμα οι κατατακτήριες είναι εντάξει όπως είναι τώρα και δεν ξέρω πως θα την άλλαζα.

Ακόμα ένα θέμα για τους οδηγούς, είναι το γεγονός πως η επόμενη γενιά μονοθεσίων θα έχουν περισσότερο βάρος, κάτι το οποίο για πολλούς οδηγούς -αν όχι για όλους- είναι αντίθετο από τη φιλοσοφία τους. Ο Verstappen συμφωνεί με αυτή τη λογική και θα ήθελε πιο ελαφριά μονοθέσια.

Για την ώρα, τα μονοθέσια αυτά θα είναι 3 δευτερόλεπτα πιο αργά στο γύρο. Αυτό είναι πάρα πολύ. Νομίζω πως τα μονοθέσια πρέπει να είναι πιο ελαφριά σε βάρος αλλά αυτό είναι αρκετά δύσκολο με τα υβριδικά συστήματα και τις μπαταρίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσχέδιο των τεχνικών κανονισμών για το 2021 έχουν παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με τη προθεσμία να ήταν μέχρι τις 31 του μήνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles