spot_img

Vettel: «Οι κατατακτήριες της Mercedes έχουν αλλάξει τα δεδομένα»

Ο Sebastian Vettel, πιστεύει πως το μεγάλο πλεονέκτημα της Mercedes είναι οι κατατακτήριες, πράγμα που έχει αντίκτυπο στον αγώνα.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, είχε τον χειρότερο αγώνα της σεζόν στο Silverstone, καθώς στον 50ο γύρο, είχε κλατάρισμα ελαστικού πράγμα που τον έριξε στην 7η θέση. Έτσι, η διαφορά από τον Lewis Hamilton έπεσε στον 1 βαθμό μόλις.

Παρά το γεγονός πως ο Vettel προηγείται ακόμα στη βαθμολογία, η Mercedes έχει πάρει 8 pole position στους 10 πρώτους αγώνες της σεζόν, κάτι το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο για τον ίδιο.

Είναι μάλλον αλήθεια πως η Mercedes είναι πιο δυνατή στους τελευταίους δύο αγώνες, όμως πιστεύω πως οι κατατακτήριες έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Μπορούν να κάνουν τον κινητήρα να αποδώσει καλύτερα και κερδίζουν 0.3s με 0.6s στις ευθείες. Στο Baku η διαφορά ήταν 0.7s, ενώ στην Αυστρία 0.5s. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε. Είναι γρήγοροι. Έχουν πλεονεκτήματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε και έπειτα θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα.

Όμως, ο Γερμανός παραμένει χαρούμενος με τον ρυθμό της Scuderia, καθώς είναι η ομάδα η οποία έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο στέκεται ο 4άκης πρωταθλητής.

«Πέρυσι, ήμασταν πολύ μακριά και φέτος έχουμε πιάσει την Mercedes στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από το που έχουμε έρθει. Κάναμε το μεγαλύτερο βήμα απ’όλες τις ομάδες. Όλοι πιέζουν σκληρά και προσπαθούμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά στο πλεονέκτημα που έχουν [Mercedes] στις κατατακτήριες. Ξέρουμε που πρέπει να δουλέψουμε αλλά δεν είναι εύκολο. Το μονοθέσιο είναι φανταστικό, ήταν φανταστικό και στον αγώνα στο Silverstone, αλλά συνολικά όχι τόσο γρήγορο. Είμαστε όμως ταχύτερη από το αποτέλεσμα που πήραμε».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles