spot_img

Vettel: «Ταχύτατος και χαρισματικός ο Hamilton»

Ο Sebastian Vettel βρίσκεται στις καλοκαιρινές του διακοπές και δεν παρέλειψε να θυμηθεί από πού ξεκίνησε η αγωνιστική του σχέση με τον Lewis Hamilton.

Η αλήθεια είναι πως οι δύο οδηγοί πηγαίνουν πολύ παλιά όπως εξηγεί ο Γερμανός οδηγός της Ferrari. Μάλιστα, ο Vettel τον είδε για πρώτη φορά το 1999, ενώ είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ως αντίπαλός του και σε μικρότερη κατηγορία από την F1.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους μάχονται μόνοι τους για τον παγκόσμιο τίτλο, όμως είχαν κι άλλες ωραίες μάχες ανά τα χρόνια. Πέραν της φετινής σεζόν, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Βραζιλία του 2008, την Κίνα του 2010 και του 2011, την επική μάχη στο GP των ΗΠΑ το 2012 και οι επόμενες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Ο Vettel σε συνέντευξη που έδωσε στον Mark Webber, μίλησε για τα πρώτα χρόνια που αγωνίστηκε ενάντια στον Hamilton.

Τον θυμάμαι από το 1999, τερμάτισε 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα kart. Η ομάδα με την οποία αγωνιζόμουν μου είχε πει πως “αυτός [o Hamilton] θα φτάσει στην κορυφή”. Στην Fomula 3, ήμουν στη πρώτη μου χρονιά. Εκείνος ήταν στη δεύτερη και τους έκανε όλους “σκόνη”. Δεν είχα καμία ελπίδα, αλλά ήμουν μαζί του στο βάθρο μία-δύο φορές. Μπορείς να πεις πως ήταν πιο έμπειρος, αλλά σε οποιεσδήποτε συνθήκες ήταν εκεί και απέδιδε τα μέγιστα. Μπορεί να είσαι τυχερός για μία ημέρα, όμως όχι για όλη τη χρονιά.

Με 11 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί, ο Vettel προηγείται 14 βαθμούς του Hamilton, με το πρωτάθλημα να έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο Γερμανός ξέρει πως έχει έναν δύσκολο αντίπαλο και δεν παρέλειψε να μιλήσει για την οδηγική του ικανότητα.

Είναι ταχύτατος και τρομερά χαρισματικός σε αυτό που κάνει. Δεν είναι μεγάλη πρόκληση για εκείνον όταν πρόκειται να οδηγήσεις πολύ γρήγορα ή να προσαρμοστείς σε διαφορετικές συνθήκες. Είναι πάντα εκεί. Αλλά δεν είναι ανίκητος.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles