spot_img

Villeneuve: «Καλύτερος του Schumacher o Hamilton»

O Jacques Villeneuve πιστεύει πως ο Lewis Hamilton έχει φτάσει σε ένα επίπεδο όπου έχει ξεπεράσει σε ικανότητες τον θρύλο της F1, Michael Schumacher.

O Καναδός είναι γνωστός για το γεγονός πως δεν φοβάται να πει την άποψη του θέματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις και θέλησε να το επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά. Ο κόσμος της F1 είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον τρίτο οδηγό στην ιστορία της όπου θα φτάσει τα 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στη καριέρα του. O Hamilton με νίκη του σήμερα και σε συνδυασμό με μια 3η θέση του Sebastian Vettel θα καταφέρει αυτό που μόνο οι Juan Manuel Fangio και Michael Schumacher έχουν κάνει στην ιστορία, να κατακτήσουν δηλαδή 5 πρωταθλήματα.

Ο Βρετανός έχει κάνει μια καταπληκτική χρονιά, κερδίζοντας στα ίσα τον Sebastian Vettel και τη Ferrari. Τώρα όμως  Villeneuve πάει ένα βήμα παρακάτω και με δηλώσεις του στο Reuters πιστεύει πως ο Hamilton είναι καλύτερος οδηγός απ’ότι ήταν ο Schumacher.

Είναι ένας καθαρός μαχητής. Αν τον δούμε ανά τα χρόνια είχε να δώσει μεγάλες μάχες με τους teammate του. Δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο πως οι teammate του θα είναι εκεί να τον βοηθήσουν. Όταν ήταν στη McLaren, η ομάδα τον προστάτευε, αλλά εκείνος έφυγε. Αυτό ήταν εντυπωσιακό εκ μέρους του. Τώρα στη Mercedes έφτιαξε την ομάδα γύρω από εκείνον και είναι πολύ καλύτερος απ’ότι ήταν τότε. Φέτος οδηγεί καταπληκτικά. Θα έβαζα τον Hamilton πάνω από τον Schumacher. Ο τρόπος που οδηγεί και η προσήλωση του είναι πάνω από όλους τους υπόλοιπους. Είναι στον δικό του κόσμο κι αυτό δουλεύει άψογα.

Ο πρωταθλητής του 1997 σημείωσε επίσης πως η εποχή κυριαρχίας της Mercedes δύσκολα θα σπάσει τα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στους πέντε καλύτερους οδηγούς της ιστορίας του σπορ για τον ίδιο. Στη λίστα αυτή έβαλε μέσα στον Hamilton μαζί με τους Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda και τον Sir Jackie Stewart.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles