spot_img

WEC Rookie Test: Ταχύτερος ο Fittipaldi – Εντυπωσίασε ο Alonso

To Rokie Test του WEC στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε για ακόμα μια φορά, με την Porsche να γράφει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας.

Ο Pietro Fittipaldi ήταν ο ταχύτερος rookie της ημέρας, με τον νεαρό πρωταθλητή της Formula V8 3.5 να έχει μια άκρως παραγωγική ημέρα. Αφού έδωσε τη πρωινή περίοδο στον Timo Bernhard, ο Βραζιλιάνος μπήκε το απόγευμα στο cockpit της #1 919 Hybrid και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1.42.275 για να βρεθεί στη κορυφή των χρόνων.

Μάλιστα, ήταν 0.7s ταχύτερος από τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Fernando Alonso, o oποίος έκανε το ντεμπούτο του στην LMP1 για λογαριασμό της Toyota.

O Ισπανός, συμπλήρωσε συνολικά 113 γύρους στο #8 TS050 Hybrid και μοιράστηκε το αγωνιστικό μαζί με τον Sebastien Buemi. O Alonso έγραψε ταχύτερο χρόνο στο 1:43.013 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο Le Mans το 2018 να αυξάνονται. Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της ομάδας, Pascal Vasselon, ο Ισπανός ήταν συνεχώς με υψηλό φορτίο καυσίμου και δεν έκανε προσομοιώσεις κατατακτηρίων.

Ο Alonso, δεν θα μείνει μακριά από τις πίστες για πολύ, καθώς την Τρίτη θα δοκιμάσει για πρώτη φορά το αγωνιστικό της United Autosports, πριν μεταβεί στο Abu Dhabi για τον τελευταίο αγώνα της F1.

Στην LMP2, o Konstantin Tereschenko ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας για λογαριασμό της TDS Racing στο #28 Oreca. O χρόνος του ήταν αρκετός για να αφήσει πίσω του τους Gabriel Aubry και  Rinus van Kalmthout.

Στην GTE-Pro, η Porsche ήταν εκείνη που βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων με καμία ομάδα να μην δοκιμάζει rookie οδηγούς. Ως αποτέλεσμα, την ημέρα τους την αφιέρωσαν, αποκλειστικά σε δοκιμές ελαστικών και set-up.

Στην GTE-Am, η μοναδική συμμετοχή ήταν της Clearwater Racing Ferrari #61, με τους Olivier Beretta και Ishikawa Motoaki να έχουν ρόλους οδηγών.

Bahrain Rookie Test

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles