spot_img

Wolff: «Ποτέ δεν είχα δει τόσο οπορτουνισμό και χειραγώγηση»

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, μίλησε για τους τελευταίους 6 μήνες και το γεγονός πως τα πολιτικά παιχνίδια έχουν τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή στο σπορ.

Η αγωνιστική δράση μπορεί να μην έχει ξεκινήσει για το 2020, όμως παρασκηνιακά οι εξελίξεις ήταν τόσες πολλές, με τις ομάδες να δουλεύουν μαζί με την FiA και τη Liberty Media για το μέλλον του σπορ. Η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει τα δεδομένα και φέρνει ένα μέλλον δύσκολο οικονομικά για πολλές ομάδες.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι να υπάρξουν αλλαγές στην αεροδυναμική των μονοθεσίων, πάγωμα στην εξέλιξη σε τομείς των μονοθεσίων και παράταση στην υιοθέτηση των νέων τεχνικών κανονισμών για το 2022. Επιπλέον, το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι είναι στο θέμα του Budget Cap, με τις ομάδες να συμφωνούν αρχικά στη μείωση του ποσού από τα 175 εκατομμύρια δολάρια, στα 145 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, η Ferrari φαίνεται πως ακόμα και τώρα είναι αντίθεση στη λύση αυτή, με τις ανακοινώσεις να παίρνουν παράταση.

Ο Wolff τώρα μιλάει για τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις και το πόσο τα πολιτικά παιχνίδια επηρέασαν το σπορ, με ομάδες να προσπαθούν να ασκήσουν τη δική τους ατζέντα με τα συμφέροντά τους. Η Mercedes είναι η μοναδική ίσως ομάδα που δεν έχει πάρει δημόσια θέση σε πολλά από τα παραπάνω θέματα, ούτε και για τη μείωση του Budget Cap.

Είμαι μέσα στο σπορ από τα μέσα του 2009 με την Williams. Δεν είχα δει ποτέ μου τέτοιο οπορτουνισμό και χειραγώγηση μέσω των media. Έχω μάθει πολλά για ορισμένους ανθρώπους και όσο γνωρίζω, πλέον είμαστε σε ένα άκρως απαιτητικό πολιτικά κλίμα όπου όλοι προσπαθούν να βγουν κερδισμένοι. Μπορώ να πω πως οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι πιο ισχυρά πολιτικοί, όσο είμαι εγώ μέρος του σπορ. Από τη μία, αυτό ήταν καλό διότι δεν έβλεπα ορισμένα άτομα. Από την άλλη μεριά, έβλεπες κόσμο ο οποίος ήθελε να επικοινωνήσει μόνο μέσω των media. Αλλά στην τελική όλα αυτά είναι άχρηστα. Όταν επιστρέψουμε στη δράση, οι μαλ@κίες τελειώνουν. Και όταν οι μαλ@κίες τελειώσουν, όλες αυτές οι δηλώσεις, οι συνεντεύξεις και οι απόψεις θα είναι άχρηστες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles