spot_img

Yamaha: «Είμαστε σε σοβαρή κρίση»

Η ομάδα της Yamaha διανύει μια περίοδο κρίσης τον τελευταίο χρόνο και ο Lin Jarvis εξηγεί πως χρειάζεται ένας φρέσκος αέρας στην ομάδα και σύντομα.

Η ξηρασία καλά κρατεί στο ιαπωνικό εργοστάσιο, με τον αριθμό των αγώνων δίχως νίκη να έχει φτάσει στους 23 και σίγουρα θα μεγαλώσει μέχρι το τέλος του 2018. Αυτό φυσικά κάνει τους αναβάτες δυσαρεστημένους, με τον Valentino Rossi να παραπονιέται για τα πάντα στη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Maverick Vinales βρίσκεται στα πρόθυρα «κατάθλιψης» τους τελευταίους μήνες.

Στο GP Ισπανίας στην Aragon, o Ιταλός δήλωσε πως το αγωνιστικό τμήμα πρέπει να αναδιοργανωθεί, καθώς πρέπει να βρεθεί ένας νέος Furusawa. O Jarvis από τη μεριά του τώρα, ως ηγέτης της ομάδας, δηλώνει πως η Yamaha θέλει νέα πρόσωπα στο τεχνικό της επιτελείο, ώστε να έρθουν νέες ιδέες.

Το πρόγραμμα του 2019 ήδη είναι σε ισχύ, όμως για την ώρα φως στην άκρη του τούνελ δεν υπάρχει και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δουλεύουμε για το ’19 και ήδη έχουμε δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα και κάποιες αλλαγές στα ηλεκτρονικά. Δεν είναι εύκολο να πω πότε ακριβώς θα φτάσει μια τελική έκδοση της νέας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας. Δεν μπορώ να πω αν χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές όπως το 2004. Η κατάσταση τώρα είναι τελείως διαφορετική. Όμως χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα που θα φέρουν νέες ιδέες και θα ανεβάσουν το επίπεδο των μηχανικών μας. Είμαστε σε σοβαρή κρίση.

Το χειρότερο για την Yamaha στη παρούσα φάση είναι να βγουν αληθινοί οι φόβοι για το νέο κινητήρα, καθώς η πρώτη γεύση που πήρε ο Rossi δεν τον άφησε καθόλου ευχαριστημένο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles