spot_img

Υπερεκτιμημένος ο Alonso σύμφωνα με τον Scheckter

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 1979, Jody Scheckter, πιστεύει πως ο κόσμος έχει βγάλει λάθος συμπεράσματα για το πόσο καλός οδηγός είναι ο Fernando Alonso.

O Ισπανός ανακοίνωσε χθες μέσω των λογαριασμών της McLaren στα social media πως αποχωρεί από την F1 στο τέλος του 2018, ώστε να αναζητήσει νέες προκλήσεις στη καριέρα του. Έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας στο σπορ, κατέκτησε 2 παγκόσμιους τίτλους, 32 νίκες και 22 pole position.

Για πολλούς, ο Alonso είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, κάτι στο οποίο ο Scheckter δεν συμφωνεί.

Πιστεύω πως ο κόσμος τον έχει υπερεκτιμήσει. Ένα από τα προβλήματα του είναι να κάνει τις ομάδες άνω κάτω, όπως και τα άτομα γύρω του. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλεύεις με την ομάδα σου και ως οδηγός είσαι σαν αρχηγός.

Αρκετοί οδηγοί όπως ο Felipe Massa πιστεύουν πως ο Alonso είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Michael Schumacher, ενώ άλλοι όπως ο Lewis Hamilton και ο Kimi Raikkonen έχουν δηλώσει πως ο οδηγός της McLaren είναι ο καλύτερος στο grid. Ο Scheckter όμως έχει και πάλι διαφορετική άποψη.

Για εμένα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο Schumacher πρέπει να αναδειχθεί ως ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία. Ο Alonso δεν πιστεύω πως είναι στην ίδια κατηγορία. Δεν λέω πως δεν είναι καλός οδηγός. Είναι ένας από τους καλύτερους τώρα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles