spot_img

Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές της η Honda

Ο επικεφαλής του project F1 της Honda, Yasuke Hasegawa, παραδέχθηκε πως η ομάδα του νόμιζε πως θα ήταν εύκολο να πιάσει σε απόδοση τους αντιπάλους της.

Η Honda μπήκε στο 2017 με τις ελπίδες να πιάσει την απόδοση του κινητήρα της Mercedes του 2016. Όμως, τα αμέτρητα προβλήματα αξιοπιστίας στις χειμερινές δοκιμές την πήγαν πίσω σε εξέλιξη.

Παρά τα 10 κιλά λιγότερα που ζυγίζει ο κινητήρας σε σχέση με το 2016 και την καλή αξιοπιστία που έδειξε η ομάδα στην Αυστραλία, ο Hasegawa δήλωσε πως η μονάδα ισχύος υστερεί σε ιπποδύναμη.

«Στη πραγματικότητα πιστεύαμε πως θα ήταν πολύ εύκολο και τελικά ήταν πολύ δύσκολο. Αυτό ήταν το δικό μου λάθος. Κάναμε εξαιρετική πρόοδο στο δυναμόμετρο, όμως όταν ολοκληρώσαμε τον V6, είχαμε πολλά προβλήματα. Όταν μεταφέραμε τα δεδομένα από το δυναμόμετρο στον V6 δεν δούλεψαν. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι. Ήταν πολύ αργά όταν το συνειδητοποιήσαμε κοντά στα Χριστούγεννα. Έκτοτε έπρεπε να καταλάβουμε τα προβλήματα και να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς».

Ο Hasegawa επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολλές δονήσεις στο εσωτερικό του μονοθεσίου που προκαλούν προβλήματα στον κινητήρα. Επιπλέον, παραδέχτηκε πως ο φετινός κινητήρας έχει λιγότερη ιπποδύναμη από το spec του 2016.

Τέλος, ο Ιάπωνας μίλησε για το πρόγραμμα αναβαθμίσεων που ετοιμάζει το Ιαπωνικό εργοστάσιο.

«Αν βρούμε κάποιες λύσης, θα ήθελα να αναβαθμίσουμε τη μονάδα μας πριν τον 5ο ή 6ο αγώνα, οπότε θέλω οπωσδήποτε να γίνει η αναβάθμιση μέχρι τότε. Πετύχαμε πολύ καλά αποτελέσματα με τον κινητήρα στο δυναμόμετρο. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να το μεταφέρουμε στον V6».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles