spot_img

H Porsche διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ του Ring

Το ρεκόρ του Stefan Bellof που κρατούσε 35 ολόκληρα χρόνια έσπασε σήμερα στο Nordchliefe και η Porsche έγραψε ξανά ιστορία.

Ο Timo Bernhard, στο τιμόνι της 919 Hybrid Evo, επιχείρησε σήμερα να γράψει έναν γρήγορο χρόνο στο Nordchleife και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά διέλυσε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ. Ο πρωταθλητής του WEC και νικητής των 24H του Le Mans, έγραψε τον απίστευτο χρόνο στο  5:19.546 και είναι πλέον ο κάτοχος ενός ρεκόρ που ενδέχεται να μείνει για πάντα στην ιστορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο Stefan Bellof στο 6:11.13, o οποίος το είχε σημειώσει στις κατατακτήριες δοκιμές για τα 1000 χιλιόμετρα του Nurburgring το 1983 με την Porsche 956 Group C.

Η Porsche 919 Hybrid Evo είναι η εξέλιξη του LMP1 με το οποίο η Porsche κέρδισε τρία σερί πρωταθλήματα στο WEC. Πλέον, μπορεί να δημιουργήσει 53% περισσότερη κάθετη δύναμη, ενώ πλέον αποδίδει τον εκπληκτικό αριθμό των 1.160 ίππων.

Αυτό ήταν το δεύτερο ρεκόρ πίστα που έσπασε η Porsche φέτος, με το πρώτο να είναι στο Spa, ενώ αναμένεται να δούμε την 919 Hybrid Evo και στο Goodwood Festival of Speed.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles